Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste Noname

Voimassa 21. syyskuuta 2022 alkaen

Tietoa Nonamesta ja tästä tietosuojaselosteesta

Nomade Collection Oy on Suomen lakien mukaan rekisteröity osakeyhtiö, jonka yritystunnus on 1592977-9 ja rekisteröity osoite Meijerinkatu 7, 65100 Vaasa, Suomi. Päätoimipaikkamme sijaitsee Vaasassa, mutta meillä on kansalliset toimipisteet Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Liettuassa (Nomade Group). Nomade Collection Oy vastaa henkilötietojen käsittelystä tämän tietosuojaselosteen mukaisessa laajuudessa ja on henkilötietojesi rekisterinpitäjä.

Tässä tietosuojaselosteessa ”Noname”, ”me”, ”meidän” tai ”meitä” viittaavat Nomade Collection Oy:hyn ja ”asiakas”, ”sinä” tai ”sinun” viittaavat henkilöön, joka ostaa Nonamen tuotteita, luo asiakastilin tai käyttää sivustojamme osoitteissa https://www.nonamesport.com/, https://webshop.nonamesport.com/fi/ ja https://clubshop.nonamesport.com.

Tämä tietosuojaseloste (”seloste”) kertoo, miten pidämme huolta henkilötiedoistasi, kun vierailet sivustossamme tai ostat tuotteitamme, miten käsittelemme henkilötietojasi ja miten voit käyttää tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi. Seloste täyttää Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2016/679 luonnollisten henkilöiden suojelusta henkilötietojen käsittelyssä sekä näiden tietojen vapaasta liikkuvuudesta (yleinen tietosuoja-asetus) vaatimukset.

Lue seloste huolellisesti, jotta ymmärrät henkilötietokäytäntömme ja miten keräämme, käytämme ja luovutamme henkilötietojasi. Jos sinulla on kysyttävää siitä, miten käsittelemme juuri sinun henkilötietojasi, tai jos haluat tehdä hakemuksen käyttääksesi henkilötietojesi käsittelyyn liittyviä oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä yhteystietojen avulla, jotka ovat jäljempänä kohdassa ”Yhteydenotto”.

KÄYTTÄMÄLLÄ SIVUSTOAMME JA OSTAMALLA TUOTTEITAMME HYVÄKSYT TÄMÄN TIETOSUOJASELOSTEEN EHDOT. JOS ET HYVÄKSY TIETOSUOJASELOSTEEN EHTOJA, SINUN TULEE VÄLITTÖMÄSTI LOPETTAA SIVUSTOMME KÄYTTÖ.

Saatamme muuttaa tätä tietosuojaselostetta ajoittain, mikä käy ilmi muuttuneesta päiväyksestä sivun ylälaidassa.

Mitä henkilötiedot ovat

Henkilötiedot ovat tyypillisesti tietoja, joista voi tunnistaa henkilön tai jotka liittyvät tunnistettavaan henkilöön. Tämä sisältää meille luovuttamasi tiedot, sinusta automaattisesti kerätyt tiedot ja kolmansilta osapuolilta saamamme tiedot. Esimerkiksi sähköpostiosoite, nimi, tilaustiedot ja käyttäjän käyttäytyminen sivustossa ovat kaikki henkilöön liittyviä henkilötietoja siinä määrin kuin kyseiset tiedot voidaan liittää kyseiseen henkilöön.

Henkilötietojen keräämisperiaatteemme

Noname kunnioittaa ja suojelee asiakkaidensa yksityisyyttä ja noudattaa seuraavia periaatteita: 

  • Käytämme henkilötietoja lainmukaisesti, oikeudenmukaisesti, oikeellisesti ja läpinäkyvästi.
  • Emme kerää henkilötietoja enemmän kuin on tarpeen, ja keräämme niitä ainoastaan oikeutettuun tarkoitukseen.
  • Emme säilytä enempää henkilötietoja kuin on tarpeen, emmekä säilytä niitä tarvittua pidempään.
  • Suojaamme henkilötiedot asianmukaisin turvamenetelmin.

Mitä henkilötietoja keräämme

Käsittelemämme henkilötiedot vaihtelevat sen mukaan, miten olet yhteydessä meihin. Voimme kerätä henkilötietoja, kun luot tilin sivustoissamme, käyt sivustoissamme tai teet ostoksen. Keräämämme henkilötiedot voidaan karkeasti luokitella seuraaviin kategorioihin:

  • yleiset henkilötiedot: etunimi, sukunimi
  • yhteystiedot: postiosoite, sähköpostiosoite
  • tiliin liittyvät tiedot: kirjautumistiedot, salasana
  • käyttötiedot: tieto siitä, miten sivustojamme käytetään, mukaan lukien annettu palaute
  • tekniset tiedot: tekniset tiedot, joita sivuston käyttäjiltä kerätään evästeiden avulla
  • tiedot asiakkaan asioinnista kanssamme: esimerkiksi tiedot, jotka annat ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kaikkien sellaisten tietojen antaminen, jotka eivät ole pakollisia, on vapaaehtoista.

Mikä on henkilötietojen käsittelyn tarkoitus ja oikeusperuste

Käsittelemme henkilötietojasi lainsäädännön vaatimusten, oikeutetun etumme tai suostumuksesi perusteella. Pääasiallinen tarkoituksemme henkilötietojen keräämiselle on tarjota sinulle turvallista, jouhevaa ja tehokasta asiakaspalvelua. Yleisesti ottaen käytämme henkilötietojasi tilauksesi käsittelyyn, tilisi hallinnointiin ja viestiäksemme sinulle tilaukseesi liittyvistä asioista.

Alla on kerrottu keräämiemme henkilötietojen käyttötarkoitukset ja käytön oikeusperusteet:

Tarkoitus

Oikeusperuste

Pääsyn mahdollistaminen tilillesi ja tilauksesi toimittaminen: asiakastilin luominen, tilauksesi lähettäminen ja toimittaminen.

Sopimuksen täytäntöön paneminen kanssasi tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttaminen [tietosuoja-asetuksen 6 artikla kohta 1(b)]

Viestintä kanssasi: voimme esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä tilaukseesi liittyen ja tiedottaa sinua tähän tietosuojaselosteeseen tulleista muutoksista.

Sopimuksen täytäntöön paneminen kanssasi tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttaminen [tietosuoja-asetuksen 6 artikla kohta 1(b)]

Kirjanpitoon liittyvien ja tilaustietojen hankkiminen:

auttaa meitä täyttämään lakisääteiset ja kirjanpitovelvollisuudet.

Lakisääteisen velvoitteen noudattaminen [tietosuoja-asetuksen 6 artikla kohta 1(c)]

Suoramarkkinointi ja myyntiin liittyvät toimenpiteet: voimme lähettää sinulle viestintämieltymystesi mukaan markkinointiviestejä (kuten sähköposteja) tiedottaaksemme sinua tapahtumistamme tai kumppaneidemme tapahtumista, ja voimme lähettää sinulle kohdennettua markkinointia ja tarjouksia.

Antamasi suostumus [tietosuoja-asetuksen 6 artikla kohta 1(a)]
Näissä tapauksissa käsittelemme henkilötietojasi antamasi suostumuksesi ehtojen mukaisesti.

Automaattisesti kerättävät tekniset tiedot

Käytämme sivustossamme evästeitä.

 

Kenellä on pääsy henkilötietoihisi

Henkilötietosi ovat ainoastaan sellaisten ihmisten saatavilla ja käytettävissä, jotka tarvitsevat tietoja toteuttaakseen niiden käsittelytarkoituksen. Tietojasi voidaan tarvittavissa määrin jakaa Nomade Groupin yrityksille, palveluntoimittajille ja alihankkijoille (käsittelijöille ja alikäsittelijöille), jotka suorittavat tiettyjä tehtäviä puolestamme, sekä itsenäisille kolmansille osapuolille.

Sinulta keräämiämme henkilötietoja säilytetään pääasiassa Euroopan unioniin tai Euroopan talousalueeseen (”EU/ETA”) kuuluvassa maassa, mutta tietoja voidaan myös tarpeen mukaan siirtää käsiteltäväksi EU- tai ETA-maiden ulkopuoliseen maahan. Henkilötietojesi siirrossa noudatetaan sovellettavaa lainsäädäntöä, eikä se heikennä lakisääteisiä oikeuksiasi.

Saatamme ajoittain siirtää henkilötietoja EU- tai ETA-maista kolmanteen maahan, jota Euroopan komissio ei ole hyväksynyt turvalliseksi maaksi (päätös tietosuojan tason riittävyydestä). Varmistamme samanlaisen suojaustason kuin EU- ja ETA-maissa käyttämällä mahdollisuuksien mukaan vakiolausekkeita tai muita lainmukaisia siirtoperusteita.

Emme koskaan myy tai vuokraa henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Jaamme tietojasi vain seuraavissa tapauksissa:

  • IT-palveluntarjoajille ja muille toimittajille, jotka tarjoavat IT-ratkaisuja ja muita niihin liittyviä palveluita, jotka ovat välttämättömiä sivustomme päivittäiselle toiminnalle.
  • Sopimuspalveluntarjoajille, jotka auttavat meitä liiketoimintamme osissa, kuten tilaushallinnassa, postituksessa, pilvitallennuksessa ja sähköpostimarkkinoinnissa.
  • Ammattimaisille neuvonantajille, jotka tarjoavat pankkiasioihin, lainsäädäntöön, vakuuttamiseen tai muuhun konsultointiin liittyviä palveluja neuvoakseen meitä tai auttaakseen meitä suorittamaan kolmannen osapuolen tekemiä taloudellisia, teknisiä, vaatimustenmukaisuuteen tai lainmukaisuuteen liittyviä toimintamme auditointeja tai muutoin täyttämään lakisääteiset velvollisuutemme.
  • Yrityksille ja muille tahoille, joiden kanssa suunnittelemme yhtiöittämistä tai sulautumista tai jotka aikovat hankkia yrityksemme. Saat etukäteen ilmoituksen muutoksista käytäntöihimme.
  • Julkisille laitoksille. Mille tahansa toimivaltaiselle lainvalvontaelimelle, sääntelyelimelle, valtion virastolle, tuomioistuimelle tai muille kolmansille osapuolille, joille tietojen luovuttaminen on mielestämme välttämätöntä (a) sovellettavan lain tai määräyksen vuoksi, (b) käyttääksemme, vahvistaaksemme tai puolustaaksemme laillisia oikeuksiamme tai (c) suojellaksemme sinun tai kenen tahansa muun henkilön elintärkeitä etuja.

Miten suojelemme ja säilytämme henkilötietojasi

Toteutamme asianmukaisia ​​ja kohtuullisia teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä, jotka on suunniteltu suojaamaan henkilötietoja katoamiselta, väärinkäytöltä, luvattomalta käytöltä, paljastumiselta, muuttamiselta ja tuhoutumiselta, ottaen huomioon käsittelyyn liittyvät riskit ja henkilötietojen luonteen.

Näitä toimenpiteitä ovat muun muassa asianmukaisten tietoturvajärjestelmien ja suojatoimien (kuten palomuurien) käyttöönotto, fyysinen kulunvalvonta rakennuksiimme ja tiedostoihimme sekä käyttöoikeuden myöntäminen henkilötietoihin vain niille työntekijöille, jotka tarvitsevat niitä työtehtäviensä hoitamiseen.

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi suojaamisesta, ota meihin yhteyttä jäljempänä olevien yhteystietojen avulla.

Tietosuojaan liittyvät oikeutesi

Sinulla on sovellettavien tietosuojamääräysten edellyttämässä laajuudessa kaikki rekisteröidyn oikeudet henkilötietoihisi liittyen. Näihin oikeuksiin lukeutuvat seuraavat:

Oikeus saada pääsy tietoihin. Sinulla on oikeus saada tietää, mitä henkilötietoja sinusta käsittelemme.

Oikeus oikaista tietoja. Sinulla on oikeus (ja myös velvollisuus) pyytää meitä oikaisemaan henkilötietojesi sisältämät virheet.

Oikeus poistaa tiedot (tulla unohdetuksi). Voit pyytää meitä poistamaan henkilötietosi, ja toteutamme pyyntösi.

Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä. Voit pyytää meitä rajoittamaan henkilötietojesi käsittelyä.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä. Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.

Oikeus siirtää tiedot. Voit pyytää meitä toimittamaan henkilötietosi itsellesi tai muulle taholle jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.

Oikeus tehdä ilmoitus tietosuojavaltuutetulle. Voit tehdä ilmoituksen oman maasi tietosuojavaltuutetulle henkilötietojesi keräämisestä ja käytöstä. EU- ja ETA-maiden tietosuojavaltuutettujen yhteystiedot ovat täällä.

Oikeus peruuttaa antamasi suostumus. Jos henkilötietoja kerätään tai käsitellään suostumuksen perusteella tai jos olet esimerkiksi antanut suostumuksen markkinointisähköpostien vastaanottamiseen meiltä, ​​voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta käsittelymme laillisuuteen ennen peruuttamista, eikä se vaikuta henkilötietojesi käsittelyyn, joka on tehty muiden laillisten käsittelyperusteiden kuin suostumuksen perusteella.

Huomaa, että edellä oleviin oikeuksiin saattaa liittyä poikkeuksia ja rajoituksia. Emme voi esimerkiksi luovuttaa henkilötietoja, jos se loukkaisi salassapitovelvollisuuttamme tai jos meillä on lakisääteinen velvollisuus säilyttää tiedot.

Näin käytät oikeuksiasi. Voit itse korjata ja/tai poistaa tiliisi liitettyjä henkilötietoja tilisivusi käyttäjäasetuksissa. Jos haluat käyttää muita tietosuojaan liittyviä oikeuksiasi, ota meihin yhteyttä osoitteeseen customerservice@nonamesport.com

Jos saamme sinulta sähköpostiviestin, voimme pyytää sinua todentamaan henkilöllisyytesi noudattaaksemme sovellettavaa lainsäädäntöä ja voidaksemme vastata pyyntöösi tehokkaasti.

Kuinka kauan henkilötietojasi säilytetään

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen niiden keräystarkoitusten toteuttamiseksi, mukaan lukien oikeudellisten, kirjanpito- tai raportointivelvoitteiden täyttäminen tai riitojen ratkaiseminen.

  • Tilauksesi toimittamista varten saatuja henkilötietoja säilytetään vain niin pitkään kuin se on tarpeen sopimusvelvoitteidemme täyttämiseksi ja voidaksemme suojella yritystämme mahdollisilta vaatimuksilta, yleensä enintään 3 vuotta.
  • Kirjanpitoon liittyviä tietoja tulee säilyttää niin pitkään kuin sovellettava lainsäädäntö ja alan standardit sitä edellyttävät, yleensä vähintään 7 vuotta liikesuhteemme päättymispäivästä.
  • Yhteystietoja, kuten markkinointitarkoituksiin käytettyä sähköpostiosoitettasi, säilytetään pysyvästi, kunnes peruutat tilauksen. Sen jälkeen lisäämme tietosi estolistallemme varmistaaksemme, että emme vahingossa lähetä sinulle markkinointiviestejä.
  • Teknisillä keinoilla, kuten evästeillä, sivustolaskureilla ja muilla analytiikkatyökaluilla, kerättyjä tietoja säilytetään enintään kahden vuoden ajan evästeen vanhenemisesta.

Yhteydenotto

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja tavastamme käsitellä tietosuojaan liittyviä asioita, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostiosoitteeseen customerservice@nonamesport.com tai postiosoitteeseen:

Meijerinkatu 7,
65100 Vaasa,
Suomi

Seuraa meitä

Ole perillä mitä nonamella tapahtuu.  Saa tietoa tarjouksistamme ja uusien mallistojemme saapumisesta ensimmäisten joukossa.
Tilaa uutiskirjeemme alta sähköpostiisi.